piektdiena, 2011. gada 17. jūnijs

Divi jautājumi

Pirmkārt- jūlijā Vaivaros notiek nometne bērniem ar īpašām vajadzībām. Pagājušajā gadā mēs trijatā tur  bijām uz nodarbību un kopā ar bērniem šuvām cimdu zvēriņus. Bērni ir dažādi, cits pats mēģināja šūt, cits skatījās, kā to dara mamma, bet atceros, cik ļoti es apbrīnoju šo mammu optimismu, jo patiesībā tie gandrīz visi bija smagi gadījumi... Tādās situācijās vienmēr saproti (kārtējo reizi), cik niecīgas ir tavas personīgās problēmas..., jo kas var būt traģiskāk  par neārstējami slimu bērnu..
Tātad šogad mani aicina atkal. Ja Aija tiks līdzi, būsim jau divas, bet vislabāk būtu vēl kāds...šoreiz domāju, ka jāpamēģina kādi papīra darbi, varbūt tas būs vieglāk.
Nodarbība paredzēta 12. jūlijā no plkst 15.30-17.50.
Pag. gadā tas notika Vaivaru pamatskolā.
Tātad,meitenes, ja kāda no jums var un grib piebiedroties, dodiet ziņu!  Būšu ļoti priecīga!

Otrkārt- veikals "Otrā Elpa" kopa ar Latvijas Mežiem un Cūkmenu organizē akciju, kuras laikā (jūlijā, augustā) 10 dažādās Latvijas vietās notiks pasākumi , kuros aicinās saudzēt dabu, nepiemēslot mežu.Varēs ziedot lietas veikalam . Tiks vākti ziedojumi  arī ar astmu slimo bērnu nometnei. Paredzētas arī radošās darbnīcas bērniem, kur bērni varēs darināt blociņus un grāmatzīmes, izmantojot nevajadzīgus papīrus, kā arī darināt mazās papīra dzirnaviņas, par kurām rakstīja AIJA.   .
Viena no galvenajām domām būs parādīt cilvēkiem, kā var samazināt ārā metamo lietu daudzumu, veidojot no kaut kā nevajadzīga ko jaunu un praktisku, tāpēc tur būs arī neliela izstāde ar reciklēšanas darbiem ...
Ja kāda no jums vēlas padalīties ar savām idejām un ir gatava aizdot veikalam  uz 2 mēnešiem kādu savu reciklēšanas darbiņu- uz priekšu! Otrās Elpas meitenes priecāsies. Akcija tiks atklāta 5. jūlijā Rīgas Centrāltirgū.

Vakar atradu citātu , kuru ierakstu jums brīvā tulkojumā- Zeme ir slima un cilvēce ir slima, bet lai atveseļotu Zemi, mums jāsāk pašiem ar sevi.........

2 komentāri:

  1. Es gan palīdzēt nevaru, tīri fiziska attāluma dēļ, bet tikai kārtējo reizi gribu teikt - cepuri nost tavā priekšā, ka bīdi, organizē, piedalies šāda veida aktivitātēs. Un tiesa, mēs brīžam ieslīgstam sadzīves niekos, un aizmirstam, kas ir tas svarīgākais ...veselība un mūsu mīļie:)

    AtbildētDzēst
  2. Jā, Ilze, tieši tā, vērtību sistēma pa laikam jāsapurina, lai neaizmirstas kas ir kas...

    AtbildētDzēst